Presentatie Sint Willebrord Sessies Vol. 1: Sporthuis “Hubert”, St. Willebrord 16 september 2012

Het zijn vooral de echte wielerfans die al langer weten dat de wielersport en (pop)muziek een goed huwelijk vormen.

Net als met schrijven overigens: Peter Winnen, Tim Krabbé en Thijs Zonneveld zijn voorbeelden van wielrenners die gepresteerd hebben op uiteenlopend niveau (Winnen op Alpe d'Huez, Krabbé op het kopje van Bloemendaal en Zonneveld op De Nederlandse Berg) en met de pen minstens zo succesvol zijn, zo niet succesvoller. Maar je moet wel voldoen aan een randvoorwaarde voor succes: prettig gestoord zijn.

Dat geldt ook voor de wielerjournalisten. Vorig jaar kwamen Nando Boers en Bert Wagendorp (beiden dus gezegend met zo'n los steekje) op het idee om een cd samen te stellen met liedjes over wielrennen. Niet zo maar voor de flauwe kul – wat eigenlijk best reden genoeg zou zijn – maar ook nog eens voor het goede doel. Slechte ideeën raken op een gegeven moment in de vergetelheid, maar als een idee goed is, blijft het doorsudderen. En dus kon het gebeuren dat een jaar later met ondersteuning van www.bikewriters.nl (dat garant staat voor het goede doel: Artsen zonder grenzen) het plan kon worden uitgewerkt.
In maart 2012 werd de cd opgenomen in de wielerwerkplaats van Hubert van Hoydonck te St. Willebrord, het wielerdorp bij uitstek en deel uitmakend van de hoofdstad van het Nederlandse wielrennen Rucphen.

Afgelopen zondag werd deze cd in St. Willebrord gepresenteerd aan het publiek. Het decor bestond uit de werkplaats van Hubert, die op een flank van het podium tegelijkertijd met de liedjes vanaf scratch een racefiets in mekaar zette. De verschillende artiesten bestegen om beurten het podium, deden hun ding en bleven daarna vaak even in de werkplaats bij Hubert hangen.
Het werd een onvergetelijke avond in De Lanteern. De band was puik, de liedjes van grote klasse en de uitvoerende artiesten van buitencategorie.
Niet iedereen die aan het album meewerkte kon die avond aanwezig zijn. Guus Meeuwis moest naar de verjaardag van zijn broer en Guido Belcanto kreeg op weg naar St. Willebrord last van een defecte motor. Deze laatste werd op grandioze wijze vervangen door Dave Andriese. Ook de uitvoering van Op fietsen (Daniël Lohues) door Frank Lammers zal niet snel in de herinnering wegzakken. Zijn prestatie was als een gouden medaille op de sprint: beginnen met twee valse starts om vervolgens het hele peloton aan gort sprinten. De bijdragen van meesterknechten Freek de Jonge, Alex Roeka, Ivo Victoria, Gerard van Maasakkers, Rick de Leeuw, Peter Winnen, Joost Prinsen en kopman JW Roy waren eveneens van grote klasse.

De band bestond uit:
Cok van Vuuren- gitaar
Roel Spanjers – toetsen
Reyer Zwart – bas
Jeroen Kleijn – drums

Een sombere noot was dat het muziekfeest omlijst werd met een rouwrandje. De dag ervoor overleed namelijk Jan Suijkerbuijk, de plaatselijke wethouder, die zich enorm heeft ingezet voor het project. Aan hem werd eer betoond.
http://www.omroepbrabant.nl/?news/180644852/CD-presentatie+met+liedjes+o...

Op de website van Omroep Brabant is een registratie te zien: http://www.omroepbrabant.nl/?epg/4934472/De+Sint+Willebrord+Sessies.aspx