Sean Rowe in de Paradijskerk te Rotterdam, 11 september 2013

Sean Rowe in de Paradijskerk
Staand voor het altaar en bij het licht van acht kroonluchters gaf Sean Rowe woensdagavond een niet snel te vergeten optreden in de Rotterdamse Paradijskerk. Onvergetelijk alleen al door deze bijzondere locatie, waardoor zijn liedjes een bijna mystieke lading kregen. Zelf was hij ook onder de indruk van de ruimte waarin normaal gesproken de Parochie van de Heiligen Petrus & Paulus wordt bediend.
Sean Rowe is een zanger die veel binding heeft met de natuur en weinig op heeft met materiële zaken, nu kwam er nog eens een spiritueel accent bij. Zijn witte overhemd en lange baard pasten er verrassend goed bij.
In zijn eentje, met zijn gitaar, pedalen en indrukwekkend stemvolume produceerde hij het geluid van een complete band. Soms was dat iets te veel voor de stenen ruimte. Dan ontstond er een galm en waren zijn teksten moeilijk te volgen. Maar dat deed niets af aan de hemelse sfeer in de Paradijskerk.
Zichtbaar op zijn gemak zong Sean Rowe ruim een uur een - volgens zijn eigen woorden - "set for the Lord". De afstand tot het publiek in kerkbankjes was comfortabel klein en de devote ruimte dwong een eerbiedige stilte af tussen de nummers . Die stilte was niet pijnlijk, maar eerder gepast. Hij voelde zich er niet onbehaaglijk bij, maar toch vroeg hij op een moment of iemand niet een keer wilde niezen.
Hij zong naast bekend repertoire ook een aantal nieuwe songs. Die deden niet onder voor die van zijn geweldige laatste album The Salesman and the Shark, een van de topalbums van 2012.
Na zo’n avond kun je alleen maar reikhalzend uitkijken naar een nieuw album.