Intergalactic Lovers - Little Heavy Burdens

Album van de week


Warner Music
Het tweede album van Intergalactic Lovers is als een vlak schema op de 10 km: alle nummers zijn van constant niveau zonder uitschieters of dipjes. Solide als Bart Swings dus.
De bepalende factor bij deze Vlaamse band is de mooie stem van Lara Chedraoui die warm en vertrouwd klinkt, waardoor je zonder meer geneigd bent om je over te geven en je lot in haar handen te leggen. Maar wat gaat er dan gebeuren? Je hoopt er zelf natuurlijk beter van te worden, maar het eerste liedje op het album is al onheilspellend met een autocrash tot gevolg. Buiten haar schuld natuurlijk... Ook de andere liedjes dragen het onheil met zich mee; de strijd binnen een relatie is een rode draad.
De muziek is overzichtelijk met gitaar, bas en drums en ook wel hier en daar een toesteninstrument. Soms is overzichtelijkheid een weldaad, zeker met zo'n stem erbij. Dat geld ook voor de dertien liedjes op dit album die zeker niet gekenmerkt worden door malle fratsen. Intergalactic Lovers maakt goede popmuziek die je gerust het stempel indie kunt meegeven. De liedjes zijn melodieus en pakkend. De elektrische gitaar geeft soms een tokkelend vermoeden van The XX, maar is doorgaans op eigen wijze bezig een vrije rol te vervullen. Favoriet is Islands, dat rijk is aan melodiewissselingen en best een hit zou kunnen worden.

YouTube: Islands