JARA in het Paard van Troje, Den Haag 5 juni 2014


Foto's: Arthur Winailan

Als een meisje in een jurkje met blote beentjes. Zo komt Jara Holdert met haar drie begeleiders op in het voorprogramma van Intergalactic Lovers. Ze pakken hun instrumenten en beginnen hun set in een zaal vol geroezemoes en luid geklets. Doe dat maar even, een publiek in afwachting animeren met je muziek. Niet iedereen lukt dat, maar Jara en haar maten gaat het goed af. Vooral door zichzelf te zijn.

Van begin af aan raak je geboeid. Het openingsnummer trekt met zijn doordachte opbouw meteen de aandacht, je hoort het geluid in de zaal geleidelijk verstommen. Dat vond Jara wel fijn, zei ze na afloop. Ze vond het zelf ook een geslaagd optreden, met een leuk publiek.

Jara Holdert is de zangeres van de groep JARA. Indie-muziek met folky en jazzy inslag maken ze, met een dwarrelende elektrische gitaar (van Sjoerd Krul), een bassist (Daniël Eskens) die van ploempen weet en een heerlijk roffelende drummer (Jimmi Hueting) die ook nog toetsen speelt. En Jara dus. Zij schrijft alle liedjes en zingt ze met haar mooie stem, zichzelf begeleidend op gitaar of ukelele. Dromerige, poëtische liedjes over de dingetjes die tussen mensen gebeuren.

JARA, een band in de beginfase van een carrière die op het podium in Het Paard van Troje toch maar het publiek in zijn greep weet te houden. Ze zijn momenteel flink aan het toeren en komen onder andere op Parkpop (29/6).
www.jara.nu