Sean Taylor (support act voor Richard Thompson) in Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer 7 augustus 2014


Foto: Arthur Winailan

Het voorprogramma van Richard Thompson werd verzorgd door Sean Taylor, een singer-songwriter en gitaarvirtuoos uit Londen met Ierse roots. Voor het Zoetermeerse publiek is hij geen onbekende. Hij trad eerder op in de voorprogramma’s van Tony Joe White en Eric Bibb. Hij bracht al zes albums uit, maar werd pas met zijn laatste album Chase the Night door het groot publiek opgemerkt.

Vanavond treedt hij solo op met behulp van zijn Takamine akoestische gitaar en harmonica. Hij is in goede vorm en beseft dat het publiek niet op hem zit te wachten door te zeggen dat hij het een eer vindt om in het programma van de legendarische Richard Thompson te mogen optreden. Sean heeft een beperkt stembereik maar voldoende om de verschillende emoties over te brengen, waarbij hij zich laat ondersteunen met stevig gitaarspel.

Met zijn openingsnummer weet hij meteen de aandacht van het publiek te trekken en blijft het muisstil in de zaal, ongekend voor een voorprogramma. We krijgen nummers te horen als Texas Boogie, Le Fleurs du Mal, een psychedelische blues nummer So Fine, waarin hij zijn fantastische gitaarspel kan laten zien aangevuld met de nodige gitaareffecten. Het virtuoze akoestische gitaarspel en zijn hese stem en zijn dynamische persoonlijkheid op het podium zijn de ingrediënten die hij verwerkt in zijn liederen tot akoestische blues met een snufje jazz. Af en toe mis ik wel wat subtiliteit in zijn spel.

Hierna hoorden we Perfect Candelight en Chase The Night voordat hij zijn optreden afsluit met Freedom, een nummer van Richie Havens.

Sean Taylor is nog jong en ongetwijfeld zal hij in de komende jaren nog worden beïnvloed door verschillende stromingen. Het is zeker een naam om te onthouden.