Man from the South - Paeonia

Album van de week


Uitgegeven in eigen beheer

Met tokkelend gitaarspel, een ingetogen mooie mannenstem en een elektrische gitaar die soundscapes produceert als een pepernotenstrooiende Zwarte Piet begint Paeonia veelbelovend. Before the Flood is met recht het visitekaartje van het album. Als je dit nummer al niet goed vindt, just skip the rest en ga naar de Top40 luisteren.

De belofte van het eerste nummer wordt overigens ingelost hoor, want het tweede album van Man from the South is een vrijwel constant album geworden. De sfeer is die van de albums van - vooral - Gordon Lightfoot en Ralph McTell en dat komt voornamelijk door de vaak weemoedige stem en het consequent volgehouden gitaargetokkel dat onvermoeibaar fladderende, wiegende en dansende tonen voortbrengt. Daarnaast is Chris Draaijer lekker in vorm met zijn elektrische gitaar. Het valt bijna niet op dat een rockgeluid ontbreekt door de afwezigheid van drums (op een enkel nummer is percussie te horen) en elektrische bas. Daarvoor is het geluid van deze twee gitaristen, met ondersteuning van akoestische bas, rijk en vol genoeg.

Maar om onduidelijkheid te voorkomen: Man from the South is de naam achter Eindhovenaar Paul van Hulten, wiens eerste album Koblenz ook al goed is ontvangen.

De muziek overtuigt elf liedjes lang. Man from the South straalt zelfvertrouwen uit. Paeonia is een mooie luisterplaat geworden die uitnodigt om regelmatig te worden beluisterd.