The Bros. Landreth - Let it Lie

Album van de week


[Slate Creek Records]

De vijfde track op het debuutalbum Let it Lie van The Bros. Landreth is Made up Mind en tevens een van de vele pronkstukken. Het roept met zijn gekunstelde en perfect in elkaar zittende muziek de sfeer op van Steely Dan. Een kwartet liedjes met herinneringen aan de beste Amerikaanse bands uit de zeventiger en tachtiger jaren zijn dan al gepasseerd. Muziek met een snufje Little Feat, Allman Brothers Band en dus ook Steely Dan. En als je vergelijkingen maakt met hedendaagse artiesten dan kun je John Mayer er ook nog wel uit halen. Het geeft aan dat het met de muziek van The Bros. Landreth wel goed zit en dat die tevens tijdloos is.

Muziek maken zit de broers Dave en Joey in de genen; Wally Landreth (en niet Sonny Landreth, zoals ik eerder abusievelijk vermeldde) is immers de vader. Het verklaart veel. Ook de fijne neus voor bandleden, want met Alex Campbell op toetsen, Ariel Posen op gitaar en Ryan Voth op drums is er sprake van een uitstekende band.

Het is ook een uitstekend album met elf liedjes vol weemoed op een bedje van vakkundig gitaarwerk van Joey, aangevuld met knap toetsenwerk van Alex Campbell. De ritmesectie, bestaande uit Dave Landreth op bas en Ryan Voth op drums, vormt een betrouwbare basis. Elke ploem of tik is goed. De broers beschikken naast hun muzikaal talent ook nog eens over goede stemmen. Solo- of samenzang, soms à la Eagles, het klinkt allemaal goed.

Er valt dan ook niets aan te merken op dit album en deze groep. Behalve dan dat ze nauwelijks in Europa toeren. Op 28 augustus komen ze in Sint Truiden (B) op het COUNTRYfestival 2015 (!). Het album is geproduceerd door Murray Pulver.