Joe Bonamassa - Blues of Desperation


J&R Adventures

Niemand kan Joe Bonamassa luiheid verwijten. Het tempo waarin hij met nieuw werk komt aanzetten is indrukwekkend. Nu ligt Blues of Desperation in het schap, een bluesrock album met een uur aan muziek, ook al gaat het ‘maar’ om 11 tracks. Enkele daarvan zijn behoorlijk uitgesponnen. Dan kom je natuurlijk vanzelf wel tot zo’n speelduur. Dat rekken is trouwens helemaal geen bezwaar en ook niet overbodig. Bonamassa weet goed de aandacht vast te houden, met pauzes of melodiewisselingen. Ook het hypnotiserende gebeuk op de trommels met hier en daar een Bo Diddley beat draagt daar aan bij.

Blues of Desperation is daardoor ook een beetje een drumalbum geworden. Producer en vriend Kevin Shirley koos voor twee drummers en dat waren niet de minsten. Anton Fig en Greg Morrow kunnen beiden behoorlijk hun slag slaan en geven daardoor het toch al stevige geluid van Joe Bonamassa extra massa. Nieuw zijn de kittige zangeressen op de achtergrond, die voor een lekker broeierig accent zorgen.

Uitstekende muziek wederom dat varieert van slow blues via rock’n roll naar bluesrock, met een lekker vol geluid waaraan op de laatste tracks ook nog eens de soulrijke sound van blazers is toegevoegd.