Band of Horses - Why Are You OK


Interscope Records

Band of Horses is een Amerikaanse band die vier albums lang aan mij is voorbij gegaan. Dat is ze nu niet gelukt met Why Are You OK. Dat is een lekker klinkend popalbum geworden met mooie zangpartijen. Voor de verantwoording plak ik maar snel ‘indie’ voor die term, dan kan ik me met goed fatsoen tussen mijn muziekvrienden vertonen.

Voorman van de band is Ben Bridwell, die niet alleen de band stichtte maar ook het leeuwendeel van de liedjes dichtte. Dat laatste kan hij goed, want vele tracks van dit album zijn pakkende songs geworden, met als hoogtepunt Casual Party. Dit vlotte liedje kan als voorbeeld fungeren voor componisten die op zoek zijn naar de geheime formule. Het nummer doet mij een beetje aan het schitterende Islands van Intergalactic Lovers denken.
Meteen al op Dull Times/The Moon laat de band zich van verschillende kanten zien. Het begint slow, maar halverwege wordt de muziek ruig met ronkend gitaren.
Why Are You OK is een vlot indiepopalbum met mooie samenzang geworden. Maar ook de stem van Ben Bridwell solo mag er best zijn.