Sarah Jarosz - Undercurrent


Sugar Hill Records

Sarah Jarosz (1991) is een singer-songwriter uit Texas. Ze woont sinds kort in New York. In de meeste gevallen komen singer-songwriters het best tot hun recht als ze gesteund worden door een stel goede muzikanten. Maar als ze alleen hun kunsten moeten vertonen, wil de spanningsboog wel eens verslappen. Dat is bij Sarah Jarosz zeker niet het geval. Want die vier keer dat ze solo een lied brengt op haar nieuwe album Undercurrent blijf je geboeid luisteren. Dat komt doordat ze haar instrumenten gitaar, mandoline en banjo tot in de vingertoppen beheerst. Haar tokkelende wijze van spelen streelt het gehoor zoals je dat meteen al kan horen aan binnenkomer Early Morning Light.

Met begeleiding zijn haar liedjes net zo boeiend. Meestal wordt er gespeeld op een ingetogen unplugged wijze, zonder drums, maar met afwisselend fiddle, cello, steelgitaar en zelfs een enkele keer een orgel.
De elf songs op dit album zijn voor het eerst - Undercurrent is haar vierde album - allemaal van eigen hand, soms in coproductie geschreven. Still Life bijvoorbeeld schreef ze samen met Aoife O'Donovan, met wie ze, aangevuld met Sara Watkins, ook muziek maakt onder de naam I'm With Her.
Niet alleen de muziek is dus mooi, maar Sarah's stem - daar gaat het natuurlijk om - mag er ook zijn. Zuiver en warm, met alle capaciteiten om je in een aangename slaap te wiegen.
De combinatie van haar verfijnd snarenspel, mooie stem en schrijftalent maakt dat Sarah Jarosz een van de belangrijke hedendaagse americana-artiesten in het folkgenre is.