La Porte Sunday Afternoon Bluesjam in Meppel, 27 november 2016


Foto: Arthur Winailan

Zondagmiddag 27 november 2016. Het is koud buiten, ondanks het zonnetje. Binnen in Café La Porte is het gelukkig behaaglijk. Daar stromen om kwart over vier de mensen het café binnen om iets unieks te beleven.
Drie gitaarvirtuozen van Nederlandse bodem: Johnny en Guus Laporte (Barrelhouse) samen met Erwin Java (King Of The World, Cuby + Blizzards) versterkt met Johan Weghorst op basgitaar, Djai Mac Wolthof op drums, Peter Bloem (Barfly) op bluesharp en zang en zangeres Corine Mout traden gisteren voor het eerst samen op.

Het idee samen een jamsessie te gaan doen ontstond toen Johnny en Guus in het Cuby museum in Grolloo Erwin Java tegenkwamen. En zo geschiedde, in een propvol Café La Porte gaven de heren gisteren een unieke jamsessie waar iedereen blij van werd.

Zonder opgelegde beperkingen, als je maar lol hebt, en vooral veel speelvreugde gingen de muzikanten er zondag behoorlijk op los en ach wat maakt er nou uit als er hier en daar kleine foutjes worden gemaakt.
Veel bekende (rock)blues nummers kregen we te horen zoals: The Sky Is Crying (Stevie Ray Vaughan), Born On The Bad Sign (Albert King), Shake Your Money Maker (Elmore James), Voodo Child (Slight Return) (Jimi Hendrix) met aan het begin een uitstekende gitaarsolo van Erwin “Jimi” Java, The Thrill is Gone (B.B. King) met gitaarsoli van Erwin en Guus. Terwijl Johnny op andere nummers accelereerde.
Peter Bloem gaf met zijn stem en zijn bluesharp een goede invulling aan het geheel en laten we vooral de prima bijdrage van de ritmesectie bestaande uit Johan en Djai, hij is nog maar 21 jaar, is een neef van de eveneens bekende drummer Marcel Wolthof (Ralph de Jongh, Bert Hadders en de Nozems e.v.a.), niet vergeten.
In de tweede set kwam Corine Mout (zangeres van Basic) het podium op waar zij o.a. met I’m In The Mood (John Lee Hooker) het publiek mocht vermaken. Om half negen werd de laatste toegift Johnny B. Goode (Chuck Berry) gespeeld.

Het was een lange zit, of staan voor de bezoekers vanaf 16.00 uur tot 20.30 uur, maar het was de moeite waard. Elders in de stad namen ook andere café’s nog deel aan Meppel Blues, maar er gingen maar heel erg weinig mensen weg uit Café La Porte. Dat zegt genoeg. Want het was zondag echt feest bij Café La Porte, een puntje van kritiek is dat we helaas daar geen eten konden bestellen.