Assorted Travellers - Rustler's Moon

Hier had de coverafbeelding moeten staan

Een leuk (mini)album is Rustler’s Moon van the Assorted Travellers. Het bevat heerlijke muziek op het grensvlak van country en folk. De muziek kun je in elk geval americana noemen als je kijkt naar de onderwerpen van de liedjes. Want het is vooral het westen van de Verenigde Staten waarover dit gezelschap uit Almere graag lijkt te zingen. Er klinkt een gitaar, vergezeld door fiddle en banjo en soms een pedal steel, allemaal heel aangenaam om te horen, prima luistermuziek. Maar ook gaat het om die heerlijke zangstemmen. Die behoren toe aan Alexander del Prado en Mariëlle Flens. Del Prado’s stem ligt - enigszins schorretjes - ergens laag in het midden, het is een stem waarmee je je kunt presenteren. Maar de warme stem van Mariëlle Flens is er echt een om verliefd op te worden!

Vijf liedjes staan er op deze EP waarvan Rustler’s Moon een instrumentaaltje is. Wel wat weinig en liever hoorde ik een volledig album, maar daarvoor is het waarschijnlijk nog te vroeg. Eerder verscheen al de EP Wild Heart (2014), dus aan het repertoire wordt echt wel gewerkt.

De productie lag in de handen van Tim Knol en de mastering werd in Nashville verzorgd door Ray Kennedy (oa Steve Earle, Waylon Jennings). Dat verklaart waarschijnlijk de Amerikaanse sound. Hoe dan ook, die sound is goed en doet verlangen naar meer!

Onderstaande opname van het Woody Guthrie nummer This Land Is Your Land staat weliswaar niet op Rustler's Room, maar geeft wel een goede indruk van The Assorted Travellers.