JOIA - Living It Now

Hier had de coverafbeelding moeten staan

JOIA’s debuutalbum Living It Now speelt zich af op het grensvlak van pop en indie, waarbij het voornamelijk aan de kant van de pop blijft . De muziek is vaak uitbundig, zoals je dat in het theater kan verwachten, maar een enkele keer is de instrumentatie klein en intiem gehouden. De liedjes stralen levensvreugde uit, net als JOIA zelf trouwens, waarbij soms toch een droevig accent is aangebracht. Ze gaan over het leven, de liefde en de onzekerheid die daarmee verband houdt. JOIA zingt ze met passie en overtuiging.

JOIA heeft duidelijk talent. Dat hoor je al af aan haar vlotlopende teksten, maar vooral aan haar stem. Die is mooi en warm en biedt haar veel mogelijkheden, waardoor ze met haar muziek alle kanten op kan gaan.Op Living It Now lijkt ze eerder te kiezen voor het theater dan voor het clubcircuit.

Meteen al op de licht georkestreerde albumopener Love Song laat JOIA horen dat ze over klasse beschikt. Het lied komt met haar heerlijke stem swingend binnen en de woorden zijn zo beeldend als een fotocollage. Daarna volgen twee enigszins pompeuze liedjes. Maar dan komen nummers als Wandering Heart en Keeper die met veel gevoel worden gezongen.

Het lijkt alsof JOIA nog zoekende is naar een juiste presentatie van haar vakkundige liedjes. Wat dat betreft gaat mijn voorkeur uit naar het duet Coast, de afsluiter van het album, met een tekst als een cliffhanger. Het is vooral de soberheid van het arrangement dat mij aanspreekt.

Living It Now is een uitbundig debuutalbum met kwaliteitspop. Het maakt hoe dan ook nieuwsgierig naar een volgend album!

Het album verschijnt op 19 mei.