Stevie Ann - California Sound, ****


Stevie Ann is de artiestennaam van Stéphanie Struijk, een ambitieuze singer-songwriter die haar roots heeft in het Limburgse Roggel. In 2005 is ze nog amper 18 als ze een jaar aan de Tilburgse Rockacademie studeert en meteen haar debuutalbum Away From Here uitbrengt. Het wordt met groot enthousiasme ontvangen. Na Closer To The Heart, haar tweede album, verruilt zij de Nederlandse opnamestudio's voor de Oak Tree Studio in Santa Monica. Daar neemt zij haar derde album Light Up op met producer Mitchell Froom, die ooit samenwerkte met o.a. Crowded House, Suzanne Vega, Elvis Costello, Richard Thompson en Bonnie Raitt.
California Sound is haar vierde album en de titel dekt volledig de lading. Vooral dankzij Susan Sandberg, een Amerikaanse producer en singer-songerwriter die zij toevallig tegen het lijf loopt. Samen produceren en schrijven zij de nummers met duidelijke invloeden uit de de cultuur van ‘The Golden State’. Zelf vergelijkt ze het gevoel en de uitstraling van de California Sound met die van de Westcoast-sound uit de jaren '70.
California Sound klinkt niet alleen veel frisser dan de voorgangers maar bevat ook krachtiger songs en bovendien toont ze hierop haar veelzijdigheid als zangeres.
In Easy hoor je hoe dicht zij tegen Dusty Springfield aanleunt. In House of Cards, over een mislukte relatie, hoor je haar letterlijk vertellen hoe kwetsbaar zij is. Maar in Love Will Wait For You hoor je weer een andere Stevie Ann, een vrouw die de hele wereld aankan. Op I Believe in Love zingt zij een duet met Jonathan Jeremia. Zij duikt ook niet weg voor confrontaties zoals je kunt horen in Everybody Lonely. Dat ze zich helemaal happy voelt in Los Angeles beschrijft zij in haar liedje California Here.
Een ijzersterk album!
Vanaf begin mei doet zij een aantal poppodia in Nederland aan.