Anouk - Sad Singalong Songs, ****(*)

Eigengereide Anouk verrast met fascinerend album


Anouk heeft 't 'm weer geflikt! In dezelfde week dat de hele wereld naar haar kijkt in de finale van het Eurovisie songfestival brengt ze haar nieuwe album Sad Singalong Songs uit. Wat een perfecte timing van 'onze rockbitch', die gewoon haar eigen gang blijft gaan!

De titel van het album dekt volledig de lading: het album bevat tien liedjes die alleen maar over liefde, verdriet en pijn gaan.
Anouk heeft deze onderwerpen op haar vorige albums ook uitgebreid 'behandeld', al dan niet in balladvorm of afgewisseld met rocksongs. Maar dit album bevat uitsluitend ballads over deze onderwerpen.
Sad Singalong Songs opent schitterend met The Rules waaraan een groot kerkkoor meedoet. Heel uitgekiend, want je voelt meteen de spanning! Dit lied eindigt met cymbaalgeluiden die als intro dienen voor Pretending as Always.
Birds is inmiddels over de hele wereld bekend geworden.
Spannend, sfeervol en bij vlagen schoonheid van de buitenste categorie zijn zomaar wat trefwoorden die van toepassing zijn op dit fascinerende album. Anouk bewijst weer eens haar eigenzinnigheid door een andere richting te bewandelen en zich niet in een hoekje te laten duwen.