Philip Chevron

Ierse muzikant - eigenlijke naam Philip Ryan - die vooral bekend was als lid van The Pogues.

Eind 70-er jaren was hij medeoprichter en gitarist van de punkrockgroep The Radiators From Space. Tijdens een verblijf in Londen leerde hij Shane MacGowan kennen. Na het eerste album van The Pogues gaat hij tijdelijk Jim Finer, banjospeler, vervangen. Als Jim Finer terugkeert besluit Shane zich te concentreren op het zingen en het gitaarwerk aan Philip Chevron te laten. Naast gitarist bewijst Philip ook een uitstekende songwriter te zijn. Zo schrijft hij nummers als Lorelei en het mooie Thousands Are Sailing. Door drank- en drugsproblemen is hij gedwongen The Pogues te verlaten. Pas zo’n 10 jaar later – in 2003 – heroprichtte hij The Radiators. Ook voormalig bassiste van The Pogues, Cate O ‘Riordan is lid van de groep. In 2006 brengen zij het album Trouble Pilgrim uit.

Chevron groeit ook uit tot de woordvoerder van The Pogues. Over alles, het wel en wee van MacGowan, kunnen fans hem raadplegen. In 2004 is hij verantwoordelijk voor de remastering en re-releasing van al het Poguesmateriaal. Nadat The Pogues zijn heropgericht toert hij ook regelmatig met hen.

In 2007 wordt kanker geconstateerd. Een jaar later blijkt de ziekte succesvol bestreden te zijn en gaat hij ook weer mee op tournee met The Pogues. In 2013 bleek de ziekte teruggekeerd en fataal te zijn. Op 8 oktober overlijdt hij in zijn geboortestad Dublin.

17 6 57 – 8 10 13