Coeur de pirate - Trauma, ***(*)

De kracht van soberheid


Dare to Care Records

De in Quebec geboren singer/songwriter Béatrice Martin, alias Coeur de Pirate, heeft een stem die je uit duizenden herkent. Ze heeft al twee Franstalige albums op haar naam staan. Maar op Trauma - de soundtrack van seizoen 5 van een populaire Canadese dramaserie - zingt ze in het Engels.

Dit nieuwe album bestaat uit pretentieloze covers van Engelstalige liedjes van de laatste vijftig jaar. Ze krijgen in de uitvoering van deze 24-jarige zangeres een eigen schwung mee.

Met een sublieme vertolking van Bill Withers Ain't no Sunshine opent zij het album. Haar sobere presentatie hiervan behoort samen met Summer Wine (Lee Hazlewood), dat we kennen in de uitvoering van Nancy Sinatra, en Patrick Watsons The Great Escape tot mijn favorieten. Liedjes van onder anderen Anna McGarrigle, Amy Winehouse, Tom Waits en the Rolling Stones worden door haar zodanig bewerkt dat het haar eigen liedjes lijken te zijn geworden.

Op dit album bespeelt zij zelf de piano en wordt zij verder begeleid door Renaud Bastien op gitaar, lapsteel, percussie, keyboards en af en toe zang. De lieflijke Chloé Dominguez tekent voor de warme celloklanken.

Als je de originele liedjes niet zou kennen, dan zou je zweren dat Trauma het derde originele album is van Coeur de Pirate .

[meeluisteren]