Joe Moretti

Joe stierf aan longkanker op 9 februari 2012. Hij werd 73 jaar oud. Joe was in de jaren 50 en 60, naast gitaristen als Big Jim Sullivan en Jimmy Page, een veel gevraagde sessiegitarist die net als Big Jim en Jimmy maar zelden de credits kregen (op hoezen vermeld werden). Hij vestigt zijn naam door in 1959 op 'Brand New Cadillac' van Vince Taylor & his Playboys te spelen en in 1960 op 'Shakin' All Over' van Johnny Kidd & The Pirates.
Daarnaast speelt hij in ieder geval op 'It's Not Unusual' van Tom Jones en op 'Out Of Time' van Chris Farlowe (en dus ook op de 'Metamorphosis' versie van dat nummer van de Rolling Stones, want op die versie is de stem van Chris Farlowe vervangen door die van Mick Jagger).
Daarnaast speelt Joe op albums als 'Own Up' van Twice As Much, 'Don Partridge' van Don Partridge, 'Would You Believe' van Billy Nicholls, 'Pick Up A Bone' van Rupert Hine' en 'Sing Children Sing' van Lesley Duncan. Het zijn er veel meer, maar daarvan zijn the credits dus niet vastgelegd en onzeker. Joe claimde bijvoorbeeld nog dat hij op 'Mellow Yellow' van Donovan speelde en op de nummers 'Scarlet O'Hara' en 'Applejack' van Jet Harris en Tony Meehan.