Ray Kennedy

Zanger, muzikant, songwriter en producer. Hij begon zin carrière als a-cappella zanger en bracht in 1965 een eerste single uit met de toen nog onbekende Kenny Gamble. Als saxofonist toerde hij met verschillende jazzartiesten om in 1962 te besluiten dat dat niks voor hem was. Vervolgens speelde hij mee met Brenda Lee, Chuck Berry, Wilson Pickett en anderen.

Op advies van zijn vriend Otis Redding ging hij zich meer toeleggen op zingen. In 1966 vormde hij Group Therapy, waarmee hij twee albums maakte. Gevolgd door een soloalbum Raymond Louis Kennedy in 1970. In hetzelfde jaar ging hij toeren met Dave Mason en schreef samen met hem het nummer Seasons. Ook schreef hij in 1973 mee - de anderen waren Brian Wilson, Tandyn Almer, Jack Rieley en Van Dyke Parks - aan het Beach Boys nummer Sail On, Sailor. Eind jaren 70 schreef hij samen met Jack Conrad Isn't It Time? en Everytime I Think Of You van The Babys. In 1976 vormde hij korte tijd een band met Nick Gravenites en Mike Bloomfield, hetgeen resulteerde in het album KGB.

De laatste jaren zagen we hem vooral terug als producer en engineer. Op het album Townes van Steve Earle was hij naast opnametechnicus ook verantwoordelijk voor de mixing. Kennelijk beviel dat Steve Earle zo goed dat hij Kennedy vroeg om zijn album Lost Highway, uit 2013, samen met hem te produceren.

26 11 46 - 16 2 14