Duffy Power

Ray Howard - artiestennaam Duffy Power - startte zijn carrière als rock & roll zanger met nummers als Dream Lover en Ain't She Sweet, maar stapte later over naar de blues. In 1963 toerde hij met Graham Bond, Jack Bruce, John McLaughlin en Ginger Baker.
In hetzelfde jaar nam hij als één van de eersten een Beatlessong, I Saw Her Standing There, op. Het nummer deed weinig en dat gold ook voor zijn volgende singles, ook al speelden daar topsessiemuzikanten, of Alexis Korner's Blues Incorporated op mee. Zelf werkte hij ook als sessiemuzikant, o.a. op de soundtrack van de film The Italian Job.

In 1972 bracht hij een soloalbum Duffy Power uit met medewerking van Dana Gillespie en Alexis Korner, gevolgd door een ander soloalbum met tracks, die waren opgenomen in 1969. Beide albums verkochten nauwelijks, ondanks het feit dat Duffy inmiddels een reputatie had opgebouwd als groot zanger. Daarna gleed hij af - in 1961 was hij al eens getroffen door een depressie - drugsgebruik veroorzaakte steeds ernstiger mentale problemen.

In de jaren 80 herstelde hij en begon weer te toeren. In 2002 verscheen nog een cd van hem Leapers and Sleepers met niet eerder uitgebracht materiaal uit de jaren zestig.

9 9 41 - 19 2 14