Geoff Nugent

Gitarist van de The Undertakers, een belangrijke Merseybeat groep.

De groep startte in de jaren 50 als Bob Evans & The Five Shillings met o.a. Nugent, Bob Evans, Les Maguire (later naar Gerry & The Pacemakers) en zanger Mike Millward (later naar The Fourmost). In 1959 veranderden zij hun naam in The Vegas Five. De naam The Undertakers ontstond toen een lokaal nieuwsblad hen zo doopte, omdat ze hoopten dat dat meer toeschouwers voor een aangekondigd optreden zou opleveren. Vooral met de uitstekende zanger Jackie Lomax groeiden ze uit tot een belangrijke Merseybeatgroep, die in The Cavern net zo veel publiek trok als The Beatles. In 1962 traden ze ook veelvuldig op in de Star Club in Hamburg. Brian Epstein wilde hen contracteren, maar zij wezen zijn aanbod af en kozen voor Pye Records en Tony Hatch als producer. Een verkeerde keuze, die een aantal matige, ook geluidstechnisch, singles opleverde. Alleen de single Just A Little Bit kwam in de Engelse Top 50. Overigens maar voor 1 week.
Tijdens een Amerikaanse tournee besloten drie leden, waaronder Jackie Lomax, in Amerika te blijven en daar hun muzikale carrière voort te zetten. Nugent ging verder met de groep The New Undertakers, maar dat werd geen succes.

In 2007 werden The Undertakers heropgericht met o.a. Nugent. Tijdens optredens zong ook de in 2013 overleden Jackie Lomax af en toe mee.

23 2 43 - 12 10 14