Bobby Gregg

Drummer en producer. Vooral bekend door zijn sessiewerk met Bob Dylan en Simon & Garfunkel. Maakte ook korte tijd deel uit van The Hawks - voorloper van The Band -, toen Levon Helm er uit stapte (maar later weer terugkeerde).
Gregg start zijn carrière in 1955 in The Steve Gibbons & The Red Caps. In 1959 richt hij een eigen band op, Bobby Gregg & His Friends, die twee singletjes uitbrengen die de Billboard Top 100 halen. The Jam, Pt. 2 behaalt een 29e plaats en Potato Pealer een 89e. In die tijd werkte hij ook als producer, o.a. van Erma Franklin en Sun Ra.
Gregg komt in beeld bij Bob Dylan als hij door producer Tom Wilson wordt gevraagd te drummen op een experiment om van het nummer House Of The Rising Sun uit 1962 een elektrische versie te maken. Dat bevalt Dylan kennelijk, want het album Bringing All Back Home bevat een elektrisch gedeelte. Gregg is op dat album de opnametechnicus en drumt ook op die nummers voor zover ze drumwerk bevatten. Hij drumt vervolgens ook op alle nummers die drumwerk bevatten van het album Highway 61 Revisted en op de single Positively 4th Street, dat niet op dat album terecht was gekomen. Daarnaast speelde hij ook nog op andere nummers van Dylan, die niet op een album terecht kwamen, maar later wel op de Bootleg Series 1- 3.
Behalve met House Of The Rising Sun experimenteerde producer Tom Wilson ook met een nummer van Simon & Garfunkel (buiten hun medeweten). Op het album Wednesday Morning 3 A.M. stond een akoestische versie van The Sound Of Silence. Wilson maakt ook daar met Gregg als drummer een elektrische versie van, een nummer dat zou leiden tot hun doorbraak.
Hij drumde ook nog op een album van Peter, Paul & Mary uit 1971 en op Church Of Anthrax van John Cale en Terry Riley.

30 4 36 - 3 5 14