Larry Henley

Leadzanger van The Newbeats. The Newbeats hadden in 1964 een nummer 2 hit met Bread And Butter. Ze hadden daarna tot en met 1969 nog een zestal hits, waarvan Everything's Is Alright (1964, #16) en Run, Baby Run (Back In My Arms) (1965, #12) het hoogst scoorden. De groep brak op in 1974. In 1975 bracht Henley het weinig succesvolle soloalbum Piece A Cake uit.

Als songwriter deed hij het heel wat beter. In 1973 schreef hij samen met Red Lane het nummer 'Til I Get It Right dat door Tammy Wynette naar een 1e plaats in de country charts werd gezongen en later nog eens dunnetjes werd overgedaan door Barbra Streisand en Kenny Rogers. Andere nummer 1 hits in de country charts zouden volgen, zoals Lizzie And The Rainman (1975, Tanya Tucker), He's A Heartache (Lookin' For A Place To Happen) (1983, Janie Fricke) en Is It Still Over? (1989, Randy Travis).

Henley schreef ook samen met Jim Hurt en Johnnie Slate het nummer Love Is On The Air, gezongen door Lou Rawls, voor de film Cannonball Run en samen met Jeff Silbar Wind Beneath My Wings voor de film Beaches. Het nummer was zeer succesvol. Het werd als eerste uitgebracht door Roger Whittaker, waarna Lou Rawls en Gladys Knight & The Pips - onder de naam Hero - volgden. De meest succesvolle versie echter was van Bette Midler, die er een nummer 1 hit mee scoorde. Henley en Silbar scoorden er een Grammy Award als 'Song Of The Year' mee en Midler een Grammy Award als 'Record Of The Year'.

30 6 37 - 18 12 14