Dallas Taylor

Drummer. Dallas kwam voor het eerst op mijn netvlies als één van de twee drummers van de onderschatte groep Clear Light. Een groep die debuteerde met de prachtige single Black Roses en slechts één album - mede dankzij producer Paul Rothchild - uitbracht (tijdens de opnames van hun eerste album dwong hij de groep de ritmegitarist uit de groep te zetten, na de opnames volgde de sologitarist, waarna de leadzanger het ook voor gezien hield).

Dallas speelde voor Clear Light overigens al met John Sebastian en in de pre-Little Feat groep The Factory met Lowell George.

In 1969 speelde hij mee op het debuutalbum van Crosby, Stills & Nash en daarna ook op Déjà Vu. Ook doet hij mee op Stephen Stills' eerste soloalbum en maakt hij deel uit van Stephen Stills' Manassas en speelt hij op beide albums van de groep mee.

In 1974 maakt hij deel uit van de begeleidingsband van Van Morrison en speelt hij mee tijdens het Montreux Jazz Festival (in 2006 op dvd uitgebracht). Ook maakt hij nog korte tijd deel uit van de Paul Butterfield Blues Band.

7 4 48 - 18 1 15