Tim Drummond

Bassist. Mijn eerste kennismaking met hem was met het album Harvest van Neil Young. Drummond maakte toen deel uit van The Stray Gators. Drummond had de samenwerking met Neil Young graag voortgezet, maar Young ging verder met Crazy Horse. Een tweede kans kreeg Drummond als bassist van Crosby, Stills, Nash & Young op hun 1974 tour, waarvan vorig jaar een uitgebreide box verscheen. Ook zonder Young toerde hij met CSN en ook met het duo Crosby & Nash.

Voor Harvest had Drummond al een stevige reputatie als muzikant opgebouwd. Hij speelde met Conway Twitty, James Brown, Hank Ballard, Jimmy Buffett, Fenton Robinson, Joe Simon en Charlie Daniels.

In de 70-er jaren bouwde hij die reputatie uit, vaak samen met meesterdrummer Jim Keltner, waarmee hij een vrijwel onafscheidelijk duo vormde. Drummond is o.a. te horen op platen van Bob Dylan - met wie hij ook toerde - Ry Cooder, J.J. Cale, Graham Nash, Don Henley, Bette Midler, Paula Abdul, Jewel, Eric Clapton, Lonnie Mack, Miles Davis, Albert Collins en Joe Henry.

Ook was hij co-auteur van een aantal nummers. Zo schreef hij Saved met Bob Dylan, Who's Talking met J.J. Cale, Saddle Up The Palomino met Neil Young en Down In Hollywood met Ry Cooder.

20 4 40 - 10 1 15