Tommy Ramone

Drummer van The Ramones. Johnny (Erdélyi Tamás) was van Joods Hongaarse afkomst.

Met mede-Ramone Johnny (John Cummings) begint hij in de 60-er jaren de groep Tangerine Puppets. Als The Ramones worden opgericht met Johnny, Dee Dee en Joey Ramone is Tommy aanvankelijk alleen maar hun manager. Drummer Joey blijkt echter het tempo van The Ramones niet bij te kunnen houden, ze kunnen niemand anders vinden, en er zit dus niks anders op zit dan dat Tommy achter de drums kruipt.

Tommy speelt mee op hun eerste drie studio-albums - waarop hij ook co-producer is en met Ed Stasium ook alle gitaarsolo's speelt - en een live album. Bij het vierde album is hij slechts betrokken als manager en co-producer. In 2004 doet hij nog wel mee aan een reünieconcert.

Tommy schrijft ook een paar nummers, zoals I Wanna Be Your Boyfriend en het grootste deel van Blitzkrieg Bop.

Tommy werkte ook als producer en engineer voor anderen. Als engineer is hij betrokken bij het album Band of Gypsies van Jimi Hendrix. Hij produceert ook de albums Tim van The Replacements en Neurotica van Red Kross.

Met Claudia Tienan van The Simplistics vormt hij nog het bluegrass duo Uncle Monk, dat in 2006 het album Uncle Monk uitbrengt.

29 1 49 - 11 7 14