Jim King

Jim, geboren als Alec Woodburn, kennen we vooral als saxofonist en harmonicaspeler van Family, de Engelse supergroep aan het eind van de jaren 60. Jim begon zijn carrière met Jim King & The Farinas, later gewoon The Farinas, waarin ook Charlie Whitney zat. De groep bracht één single uit 'You'd Better Stop' (1964) met op de b-kant 'I Like It Like That' van Chris Kenner in een stijl zoals we die van The Yardbirds kennen. Ric Grech kwam er in 1965 bij als bassist en zanger. In 1966 Roger Chapman die Jims rol als leadzanger zou overnemen. Ze gaan dan The Roaring Sixties heten. Later omgedoopt tot Family. Zijn invloed op de eerste twee albums, 'Music In A Doll's House' en 'Family Entertainment' is groot. Af en toe deelt hij de zang met Roger Chapman, zoals op 'Old Songs, New Songs' en 'Peace Of Mind'. Op het nummer 'Observations From A Hill' zingt hij solo. 'No Mule's Fool', een singletje (van oktober 1969), is hij voor het laatst te horen. Hij wordt dan vervangen door zijn oude vriend Poli Palmer. Opgegeven reden: onberekenbaar gedrag. Gezondheidsproblemen lagen er waarschijnlijk aan ten grondslag. In 1969 doet hij nog mee op Gordon Jacksons album 'Thinking Back' samen met Ric Grech, Steve Winwood, Dave Mason, Chris Wood, Jim Capaldi, Luther Grosvenor, Julie Driscoll en Poli Palmer.

In een boek van Hugh Gregory '1000 Great Guitarists' (1994), waartoe hij de gitarist van Family Charlie Whitney rekent zegt hij over Jim King:

"That the group failed to survive was partly due to the later absence of Jim King, whose meaty sax solos provided the ideal counterpoint to Chapman’s vocals and Whitney’s guitar work'