Bob Crewe

Songwriter, zanger, manager en platenproducent. Bob Crewe werd vooral bekend door zijn werk voor The Four Seasons, voor wie hij bijna al hun hits schreef samen met Four Seasons-lid Bob Gaudio.

In 1957 brak hij door met de single Silhouettes / Daddy Cool, die hij schreef - en ook produceerde - samen met Frank Slay. The Rays behaalden hiermee een 3e plaats in de Billboard Top 100. Silhouettes kende vele covers o.a. van Herman's Hermits. In mindere mate gold dat ook voor de b-kant, die o.a. in 1977 werd gecoverd door The Darts.

Voor The Four Seasons en Franki Valli schreef hij samen met Bob Gaudio Big Girls Don't Cry, Walk Like A Man, Ronnie, Rag Doll, Silence Is Golden - ook gecoverd door The Tremeloes - Save It For Me, Bye, Bye Baby, (Baby Goodbye) en The Sun Ain't Gonna Shine Anymore, dat ook gecoverd werd door The Walker Brothers. Ook Let's Hang On! van The Four Seasons is van hem, maar dan samen met Sandy Linzer en Denny Randall.

Ook Can't Take My Eyes Of You - met Bob Gaudio - van Franki Valli, Jenny Take A Ride - met Little Richard en Enotris Johnson - van Mitch Ryder & The Detroit Wheels en Lady Marmalade - met Kenny Nolan - van Labelle zijn van zijn hand.

12 11 30 - 11 9 14