Steve Strange

Popzanger uit Wales. Vooral bekend als zanger van Visage.

Was assitent van Sex Pistols en Bow Wow Wow manager Malcolm McLaren. Nog onder zijn eigen naam Steve Harrington vormde hij samen met Soo Catwoman de punkgroep The Moors Murderers. De overige groepsleden waren Chrissie Hynde (later naar The Pretenders), Topper Headon (later naar The Clash), Vince Ely (later naar The Psychedelci Furs) en The Kid (daarvoor bij Adam & The Ants als Mark Ryan). De groep kwam niet verder dan het maken van een single. In 1978 maakte hij kort deel uit van The Phontons.

Kort daarna richtte hij als Steve Strange de groep Visage op, een studioformatie met Rick Kidsleden Rusty Egan en Midge Ure (later naar Ultravox) en Magazineleden Barry Adamson, John McGeoch en Dave Formula. Hun eerste singel flopte, maar hun tweede single Fade To Grey was een groot succes. De groep had daarna no diverse hitsingles en twee hit albums. De groep brak op in 1985 toen verder succes uitbleef. Daarna vormde hij de groep Strange Cruise met Wendu Wu, maar de groep bestond slechts kort.

In 2002 werd de groep heropgericht zonder veel succes. Dat gebeurde opnieuw in 2012 met meer succes. Er verscheen in 2013 een nieuw album.

28 5 59 - 12 2 15