Danny McCulloch

Bassist. Vooral bekend als bassist van Eric Burdon & The Animals.

Eind jaren 50 startte hij bij de The Avro Boys, die later Tony Craven & The Casuals gingen heten. En na het vertrek van de zanger en de komst van een nieuwe zanger Frankie Reid & The Casuals, een band waarvan ook Jimi Hendrix's Experience drummer Mitch Mitchell korte tijd deel van zou uitmaken. Daarna speelde hij bij Lord Sutch & The Savages, The Plebs en de Carl Douglas Set.

In december 1966 werd hij bassist van Eric Burdon & The Animals en werkte hij aan drie albums mee Wind Of Change, The Twain Shall Meet en Everyone Of Us. Eric Burdon beleefde met deze band een nieuwe succesvolle periode en brak ook door in Amerika. Hits hadden ze met When I Was Young, Monterey, San Franciscan Nights en Sky Pilot.

In april werden hij en Vic Briggs ontslagen en vormden ze een duo, dat in 1969 het album Wings Of A Man uitbracht. In 1971 was hij bassist op Reg King's solo album.

Daarna stapte hij uit de muziekindustrie en werd verpleger in een psychiatrische inrichting.

In 1993 richtte hij een nieuwe Animals formatie op en nam oude nummers van The Animals opnieuw op samen met wat nieuwe. In 1995 verscheen een soloalbum Beowulf. In 2000 richtte hij nog eens The Animals op en toerde hij als Animals & Friends.

18 7 45 - 29 1 15