Donald 'Duck' Dunn

Donald was bassist van Booker T & The MG's, de huisband van het platenlabel Stax. Hij is te horen op 'Dock of the Bay' en 'I've Been Loving You Too Long' van Otis Redding, op 'In The Midnight Hour' van Wilson Pickett en 'Hold On I'm Coming' van Sam & Dave, maar ook op platen van Eric Clapton, Neil Young en Jerry Lee Lewis.
Al op high school vormt hij een band, The Royal Spades, met gitarist Steve Cropper, later omgedoopt in The Mar-Keys. Steve Cropper verlaat de groep in 1962 om samen met Booker T. Jones de groep Booker T. & The MG's op te richten. Steve vraagt Donald mee, maar die blijft om korte tijd later lid te worden van een big band. Booker T. & The MG's hebben in datzelfde jaar een millionseller met'Green Onions'. Lewis Steinberg is dan de bassist, die in 1964 wordt vervangen door Donald 'Duck' Dunn. In de jaren 70 verlaten Steve Cropper en Booker T. Stax, Dunn blijft. In Levon Helm's RCO All Stars zullen zij herenigd worden. In 1980 speelt hij met The Blues Brothers en zit hij in de band van Eric Clapton op Live Aid. Dunn speelt ook in de backing band van Bob Dylan's 30th Anniversary Concert, waar naast Bob ook George Harrison, Eric Clapton, Tom Petty, Sinead O'Connor en Neil Young optreden. In 2004 speelt hij samen met Steve Cropper en Booker T. in de huisband van Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival.
Op 13 mei 2012 na zijn 5e dubbele optreden in de Blue Note Night Club in Tokyo overlijdt Dunn in zijn slaap, 70 jaar oud.