Ernie Maresca

Zanger, liedjesschrijver en directeur van een platenmaatschappij.

Zijn carrière begon hij in doo-wopgroep The Monterays, die later The Regents werden en na zijn vertrek een hit hadden met Barbara Ann in 1961. Een nummer dat wij beter kennen in de coverversie van The Beach Boys in 1966. Ernie gaat zich dan meer toeleggen op het schrijven van liedjes. Een demoversie van het nummer No One Knows trekt de aandacht van Dion DiMucci, die het opneemt met zijn groep The Belmonts en er een 19e plaats in de Billboard Top 100 mee behaalt. Samen met Dion schrijft hij diens enige nummer 1 hit Runaround Sue. Hij schrijft ook The Wanderer, waarmee Dion een 2e plaats behaalt.

In 1961 krijgt Ernie ook een contract als zanger. Alleen zijn eerste single - Shout! Shout! (Knock Yourself Out) - is succesvol (#6 Billboard Top 100).

Als liedjesschrijver heeft hij meer succes. Voor The Regents schrijft hij een succesvolle opvolger voor Barbara Ann met Runaround en voor Reparata & The Delrons het nummer When A Teenager Cries. Ook Dean & Jean en Jimmie Rodgers helpt hij nog aan een hit.

In de jaren 70 wordt hij Hoofd Publiciteit van Laurie Records. In 1992 leidt hij succesvol de onderhandelingen met Capitol Records voor de overname van de catalogus van Laurie Records.

21 8 38 - 8 7 15