Eddie Hoh

Drummer.

Hoh maakte deel uit van The Modern Folk Quartet.

In 1966 drumde hij op diverse tracks Donovan's album Sunshine Superman, met name op het nummer The Trip, maar ook op het nummer Season Of The Witch valt zijn goede drumwerk op.

In 1967 maakte hij samen met Clarence White en John York deel uit van Gene Clark & The Gosdin Bros. Later in het jaar ging hij toeren met The Mamas & The Papas en speelt hij ook met hen mee tijdens het Montery Pop Festival. In diezelfde periode nodigde oud-Modern Folk Quartetlid Jerry Yester, die het Goodbye And Hello album van Tim Bucley produceert, hem uit te drummen op de sessies.

In diezelfde jaren werd hij - na drummer Hal Blaine - de meeste gevraagde drummer op nummers van The Monkees. In 1967 en 1968 als Chip Douglas, eveneens oudlid van The Modern Folk Quartet, The Monkees produceert, is hij op talloze opnames te horen, zoals opPleasant Valley Sunday en Daydream Believer.

In 1970 nodigen Al Kooper en Mike Bloomfield hem uit op de opnames voor het Super Session te drummen. Het is niet verbazingwekkend dat de keuze voor Season Of The Witch afkomstig is van Eddie Hoh. Als Mike Bloomfield halverwege de opnames afhaakt en een vervanger zoekt in Steve Stills is voor Stills de aanwezigheid van Eddie Hoh een reden om mee te doen.

Hoh speelde ook nog met Lee Michaels en Joel Scott Hill en nam hij met Lee Michaels de laatste nummers van The Buffalo Springfield op (met Richie Furay, Rusty Young en Jim Messina).

In 1971 nodigt Gram Parsons hem uit om lid te worden van The Flying Burrito Brothers. Hoh heeft echter steeds meer te lijden van zijn drugsmisbruik en valt soms zelfs van zijn drumstoel af, waarna hij wordt ontslagen. Alleen op Sin City en de demo van Do You Know How It Feels is hij te horen..

Hoh's carrière was hierna snel over als hij ook tijdens opnames voor Harvey Mandels album Games Guitar Play telkens uit valt.

16 10 44 - 7 11 15