Tricklebolt - DAWN


Als je een beetje gevoelig bent voor stichtelijke muziek dan komt de intro van de EP DAWN van Tricklebolt als een aha-erlebnis over. Die orgelklanken, hoeveel psalmen zijn daarmee niet ingeluid? Maar dat je je in een kerk waant duurt slechts een minuutje. Daarna word je regelrecht het veen in gekatapulteerd of dichterbij huize Trickebolt: het leem. Want deze jongens komen uit Lemele (Overijssel) en hun muziek is als graniet.

Trickebolt is een jonge band met een stevig geluid en met ruim baan voor het hammondorgel. Denk aan bands als DeWolff (Limburg) en The Blackwater Experience (Limburg). Dat zijn ook bands, dicht tegen de grens aan, zowel in geografisch opzicht als hardheid.

Je kunt gerust stellen dat de muziek van Trickebolt vele gezichten kent, maar het sjabloon is het robuuste geluid veroorzaakt door de gitaar en dat hammond, met daaronder bonkende drums en morseseinende bastonen. Ze varieert van melodieuze rock tot daverende hardrock en zit bomvol energie. Livemuziek bij uitstek is het, een tikkeltje Deep Purple en een spoortje van The Nice, dit voor de oudere jongeren onder ons. Zelf noemen ze Uriah Heep als een inspiratiebron. De een zal de muziek retro noemen, maar eerder is ze tijdloos

Een enigszins symbolisch nummer is N347, de weg die je brengt van Ommen naar Haaksbergen en weer terug. Je ervaart als het ware de snelheidslbeperking van een provinciale weg. Zo is het ook met deze band. Je voelt dat Tricklebolt de provincie aan het ontgroeien is, dat de N347 kan worden ingeruild voor de A1. Die brengt je een flink stuk het land door. En zelfs de grens over!

Jongens, pak gerust die snelweg!