I Am Oak - Pictures of the Floating World

Hier had de coverafbeelding moeten staan
Snowstar Records

Het herfstalbum van het jaar is nu al bekend. De live-EP ‘Pictures of the Floating World’ van I Am Oak brengt zoveel weemoed met zich mee dat het qua sfeer niet snel zal worden geëvenaard. Het geeft een gevoel dat zo goed past bij de herfst: het besef dat alles voorbij gaat maar wel in de wetenschap dat het ook weer terugkomt. Dit album roept beelden op van een kastanjeboom die zijn kastanjes laat vallen in het al met mos begroeide gras, de prunus die moe van de zomer het blad verliest. Of het geritsel van een egel tussen de gevallen herfstbladeren.

I Am Oak bestaat in dit geval slechts uit Thijs Kuijken. Solo gaf hij een concert in Indies Keeping Secrets (Brussel), waar acht liedjes uit voort zijn gekomen voor deze EP. Je hoort dus alleen een akoestische gitaar zijn melancholische stem vergezellen. Die stem krijgt nu de volle aandacht en dat werkt goed.

‘Pictures of the Floating World’ is een album voor bij de open haard met een glas Tennessee Honey in de hand, dat je - net als Thijs - in afzondering moet genieten. Want er moet niemand door de muziek heen kletsen. Wat een goede timing. Dit is het juiste album op het juiste moment!