Laurence Jones - The Truth

Hier had de coverafbeelding moeten staan
Top Stop Music/N.E.W.S. Distribution

De koude wind uit het oosten slaat je als een vrieskoude lap in het gezicht terwijl de ijsmeesters nauwlettend de dikte van het ijs in de gaten houden om als eerste een marathon op natuurijs te kunnen afroepen. Tevens probeert het zonnetje hardnekkig de lente aan te kondigen. Dit zijn de weersomstandigheden waarin The Truth van Laurence Jones verschijnt. Die omstandigheden passen ook heel mooi bij deze muziek die soms fris klinkt als de lente maar ook stevig kan zijn als winterse erwtensoep. Het is no nonsense muziek, eenvoudig van bezetting (gitaar, bas, toetsen en drums) en van structuur, met simpele teksten waarbij je geen exegeet hoeft te raadplegen om te weten waar het over gaat. Tien liedjes die een zekere vaart kennen, strak gespeeld ook.

Laurence Jones is een Engelse bluesman die met zijn muziek heel langzaam aan het opschuiven is richting poprocksongs. Hij wil cross-over blues spelen en daarmee de blues toegankelijk maken voor een groot publiek, zoals bijvoorbeeld John Mayer dat ook doet. Dat is ‘m op dit vijfde studioalbum goed gelukt. Zijn markante stem en geroutineerd overkomend gitaarspel vormen de basis van de band, die altijd to the point speelt. De nummers klinken zo vanzelfsprekend dat je bijna denkt dat muziek maken niet moeilijk is. De meer vlotte nummers steken er wat mij betreft iets bovenuit, zoals Don’t You Let Me Go en vooral Give Me Your Time.

Eind april komt Laurence Jones naar Nederland voor een albumreleasetour. Ook treedt hij op tijdens het Holland International Blues Festival in Grolloo (9 juni 2018).