Magic Slim

Blueszanger en -gitarist. Echte naam: Morris Holt. In 1955 vertrekt hij naar Chicago om bij zijn vriend en mentor Magic Sam bassist te worden. Van hem krijgt hij de bijnaam Magic Slim, omdat hij zo snel leerde. Hij leert hem ook een eigen gitaarspel te ontwikkelen, dat vooral gekenmerkt wordt door op een gewone elektrische gitaar met zijn vingers een slide-achtig gitaargeluid te maken.
In 1966 neemt hij een eigen eerste single op 'Scufflin'' gevolgd door een reeks andere singles. Een eerste album 'Born Under A Bad Sign' verschijnt
in 1977. Andere albums zullen volgen, maar in 1982 verliest hij zijn platencontract en het zou tot 1990 duren alvorens hij een nieuw album uitbrengt. Met zijn begeleidingsgroep The Teardrops, waarin ook zijn broer Nick en gitarist John Primer spelen, weet hij een uitstekende live reputatie op te bouwen.
In 2003 ontvangt hij voor de zesde keer de W.C Handy Award als beste bluesband van het jaar. In 2005 verschijnt een live cd en dvd 'That Ain't Right'. In 2008 produceert Nick Moss het album 'Midnight Blues' met gastartiesten als James Cotton, Lil' Ed Williams, Lonnie Brooks, Otis Clay en Elvin Bishop. Tot aan zijn dood bleef Magic Slim toeren ook al ging dat meer en meer ten koste van zijn gezondheid.

7 8 37 - 21 2 13